Risotto z dodatkiem zielonych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka wymyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę. Seler naciowy umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Cukinię i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Czosnek obrać, posiekać.
2.Na patelni rozgrzać oliwę, wsypać ryż, smażyć aż ryż się zeszkli, dodać cebulę, czosnek, wlać wino i odparować.
3.Do ryżu dodać sos sojowy, kurczaka, podsmażyć, podlewać gorącym bulionem. Dodać seler naciowy oraz cukinię, doprawić do smaku, gotować tak długo aż ryż wchłonie cały płyn. Na sam koniec dodać posiekaną nać pietruszki i koperku, wymieszać. Podawać gorące, posypane posiekaną dymką. Smacznego!
Komentarze