Risotto z cieciorką

4.5 (163 ocen)

  • 5 min

Lekkie kremowe risotto z cieciorką .

  • 5 min

Składniki:

  • 1 puszka cieciorki
    1 por,
    20 dag kiełbasy,
    100 ml białe wino,
    300 gram ryż do risotto,
    1 litr bulionu warzywnego
    pieprz kolorowy ziarnisty
    1 łyżka masła,
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Risotto z cieciorką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuścić masełko na dużej patelni . Por umyć i pokroić w plasterki . Czosnek wycisnąć. Na maśle podsmażamy pora i czosnku. Smażymy ok 4 min . Wsypujemy ryż . Mieszamy .
  • 2. Dolewamy wino mieszamy czekamy aż alkohol wyparuje zredukuje się . Następnie podlewamy chochlą bulionu . Mieszamy kiedy ryż wypije bulion wlewamy kolejną chochlę .Dodawać resztę wywaru po jednej chochli, mieszać od czasu do czasu (zajmie to około 20 minut)
  • 3. Kiełbasę kroimy w kosteczkę podsmażamy na patelni teflonowej bez tłuszczu . Podsmażona dodajemy do ryżu. Cieciorkę odsączamy także dodajemy do risotto. Mieszamy . doprawiamy pieprzem do smaku .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować