Risotto à la tutti frutti

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem zwariowanym studentem, który bardzo lubi kulinarne eksperymenty.

Składniki:

  • ● woreczek ryżu krótko ziarnistego
    ● 2 mandarynki
    ● jabłko
    ● mały jogurt waniliowy
    ● suszona żurawina
    ● przyprawa do piernika
    ● olej do smażenia

Risotto à la tutti frutti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko myjemy, obieramy,
    usuwamy gniazda nasienne
    i kroimy w ćwiartki. Mandarynki
    myjemy, obieramy
    i dzielimy na cząstki.
  • 2. Ryż podsmażamy na łyżce
    oleju, następnie podlewamy
    2 szklankami wody i gotujemy
    do miękkości. W razie
    potrzeby podlewamy wodą,
    by ryż się nie przypalił. Pod
    koniec gotowania wsypujemy
    łyżkę przyprawy do piernika,
    mieszamy. Ryż studzimy,
    wykładamy na talerz.
    Obok układamy owoce.
  • 3. Jogurt wylewamy na ryż
    lub podajemy w osobnej miseczce.
    Danie dekorujemy
    suszoną żurawiną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2010

Komentarze

Podobne przepisy