Risotto

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem mamą Szymonka, z którym spędzam całe dnie. Gotowanie stało się moją pasją. Risotto jest smaczne i zdrowe.

Składniki:

  • 20 dag ryżu
    20 dag szynki
    czerwona papryka
    15 dag pieczarek
    cebula
    3 ząbki czosnku
    3 duże pomidory
    10 dag kukurydzy z puszki
    kilka plastrów ananasa z puszki
    szczypiorek
    1 litr bulionu
    olej
    sól
    pieprz
    curry

Risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion gotujemy. Szynkę, czosnek i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Pieczarki kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju smażymy
    ryż, aż będzie szklisty.
  • 2. Do ryżu dodajemy pokrojone składniki. Smażymy kilka minut, mieszając. Wlewamy bulion. Pomidory i ananasa kroimy w kostkę i z kukurydzą
    przekładamy na patelnię. Przyprawiamy i gotujemy na małym ogniu, aż ryż wchłonie bulion (ok. 20 minut). Dekorujemy szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Komentarze

Podobne przepisy