RISOTTO

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Danie dla osób które nie lubią spędzać wiele czasu w kuchni. Przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu a wygląda i smakuje pysznie

  • 3 godz.

Składniki:

  • 2 opakowania mrożonych warzyw
    2 szkl. ryżu
    3 szkl wody
    2 kostki rosołowe
    1/4 masła
    1/4 margaryny
    6 udek
    natka pietruszki
    przyprawy

Risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do naczynia żaroodpornego wlac 3 szkl wody, następnie sypiemy rownomiernie ryz i polewamy rozpuszczonym rosołkiem (kostki rozpuścić w małej ilości gorącej wody ) . Następnie zetrzec na tarce masło, posypac przyprawami np słodką papryka , delikatem, odrobina soli i natką pietruszki. Wyłożyć mrożone warzywa. Udka obtoczyć w panierce lub dowolnych przyprawach lekko zrumienic na margarynie po czym wyłożyć na warzywa. Przykryć folią aluminiową po czym folię zdejmujemy i pieczemy dalej około 1.30min w temp 190

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy