Reniferowe cake popsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
1. Wlać wrzątek do szklanki i zaparzyć w niej herbatę przez 5 min. Po tym czasie torebki wyrzucić, a napar odstawić do wystudzenia.
2. W misce wymieszać suche składniki: mąkę, cukier, sodę oraz sól.
3. W drugiej misce połączyć miód, masło, maślankę oraz jajko.Stopniowo dodawać mąkę.
4. .Urządzenie do wypiekania cake pops rozgrzać, ciasto delikatnie przelać do kółeczek i piec 5-6 min. Pozostawić do wystudzenia.
Polewa:
1. Czekoladę wraz z olejem rozpuścić w kąpieli wodnej.
2. Każdą kulkę zanurzyć w czekoladzie i poczekać aż jej nadmiar spłynie. Wstawić do lodówki.
Dekoracja:
1. Z masy plastycznej wyciąć małe kółeczka, za pomocą spożywczego flamastra zrobić źrenice.
2. Czekoladę, która została rozpuścić. Zanurzyć w niej oczy i nos i przyczepić do cake popsów.
3. Precelki przedzielić na pół, zamoczyć w czekoladzie i przyczepić do cake popsów. Wstawić do lodówki.
Komentarze