Rembertowskie śledzie majerankowe

4.5 (189 ocen)

Śledzie bardzo czosnkowe i bardzo majerankowe. I bardzo smaczne. inspiracja "Śledzie" - Małgorzata Caprari

Składniki:

  • 250 g filetów śledziowych - matiasów - używam śledzi w oleju
    5 ząbków czosnku (dałam więcej)
    1-2 łyżki suszonego lub świeżego majeranku
    sok z cytryny
    oliwa lub dobry olej
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Rembertowskie śledzie majerankowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Śledzie obficie skropić sokiem z cytryny odstawić na pół godziny, następnie pokroić na mniejsze kawałki.
  • 2. 2.Czosnek obrać, pokroić na połówki.
  • image-1i5f89b 3. 3.W słoiku układać warstwami porcję śledzia, przekładając czosnkiem i obficie posypując majerankiem.
  • image-0vkq18d 4. 4. Zalać oliwą, zamknąć słoik, odstawić do lodówki na co najmniej 48 godzin. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Majeranek Ryby Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować