Razowe naleśniki z pieczarkami i sosem szczypiorowym

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Te ciemne razowe naleśniki są idealne jako danie główne na obiad .Farsz z pieczarek i sos jogurtowo-szczypiorkowy dają świetne połączenie smaków -do tego podaję sałatkę z czerwonej kapusty - PYCHA

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    - mąka razowa: 1.5 szklanki
    - woda zimna: 1 szklanka
    - jaja kurze: 2 sztuki
    - mleko, około: 1 szklanka
    FARSZ:
    - pieczarki: 10 sztuk
    - cebula, posiekana: 1 sztuka
    - masło w kostce: 2 łyżki
    - ser żółty tłusty: 15 dekagramów
    - koncentrat pomidorowy: 1 łyżka
    - szynka wędzona gotowana: 4 plastry
    - bazylia do smaku: 1 szczypta
    SOS:
    - jogurt maturalny: 200 mililitrów
    - czosnek do smaku ząbki: 1 ząbek
    - ocet winny biały: 1 łyżeczka
    - cukier kryształ-ciasto: 1 łyżeczka
    - szczypior-posiekany: 1 pęczek
    - sól i pieprz (do smaku): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Razowe naleśniki z pieczarkami i sosem szczypiorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto miksujemy do uzyskania gładkiej masy i smażymy naleśniki.
  • 2. Składniki na farsz ( cebula, pieczarki , szynka ) kroimy w drobną kosteczkę,
    Smażymy na patelni , dodajemy masło, bazylię, przecier pomidorowy -wszystko mieszamy doprawiamy solą i pieprzem -na koniec dodajemy starty ser żółty , chwile smażymy jeszcze aż ser rozpuści się.
  • 3. Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy.
  • 4. Składniki na sos łączymy , wyciskamy czosnek doprawiamy według smaku i polewamy gotowe naleśniki.
  • 5. Możemy jeść już tak przygotowane -ja jednak dodaję jeszcze do tego surówkę z czerwonej kapusty , lub inną jeśli ktoś woli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować