Te ciemne razowe naleśniki są idealne jako danie główne na obiad .Farsz z pieczarek i sos jogurtowo-szczypiorkowy dają świetne połączenie smaków -do tego podaję sałatkę z czerwonej kapusty - PYCHA
Razowe naleśniki z pieczarkami i sosem szczypiorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto miksujemy do uzyskania gładkiej masy i smażymy naleśniki.
2.Składniki na farsz ( cebula, pieczarki , szynka ) kroimy w drobną kosteczkę,
Smażymy na patelni , dodajemy masło, bazylię, przecier pomidorowy -wszystko mieszamy doprawiamy solą i pieprzem -na koniec dodajemy starty ser żółty , chwile smażymy jeszcze aż ser rozpuści się.
3.Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy.
4.Składniki na sos łączymy , wyciskamy czosnek doprawiamy według smaku i polewamy gotowe naleśniki.
5.Możemy jeść już tak przygotowane -ja jednak dodaję jeszcze do tego surówkę z czerwonej kapusty , lub inną jeśli ktoś woli.
Komentarze