Razowe naleśniki z grilla

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Takie naleśniki mogą być dodatkiem do mięsnych dań grillowych

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - szparagi: 9 sztuk
    - mąka razowa: 0.5 szklanki
    - mleko 2%: 0.33 szklanki
    - sól: 1 szczypta
    - pesto genovese: 2 łyżeczki
    - ser Grangusto (bardzo drobno mielony): 1 łyżka
    - Jajko: 1 sztuka

Razowe naleśniki z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy ciasto do naleśników. Mieszamy mąkę, mleko, pesto i doprawiamy solą.Wbijamy jajko. Ciasto powinno przypominać konsystencję gęstej śmietany.
  • 2. Szparagi gotujemy na parze . Na usmażone naleśniki układamy po 3 szparagi i zawijamy.
    Układamy na rozgrzanej patelni grillowej i smażymy z każdej strony. Układamy na talerzyku i od razu posypujemy serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy