Razowe bułeczki Scones z serem edamskim – na przystawkę

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób

Przygotowuje się je bardzo szybko – mniej więcej tyle ile nagrzewa się piekarnik. Dodatek sera sprawia , że są pyszne i wytrawne.

  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 1 szklanka mąki żytniej razowej
    2/3 szklanki mąki pszennej 650
    1/2 szklanki maślanki/kefiru
    1/2 szklanki płatków owsianych
    1/3 szklanki siemienia lnianego
    2 małe jajka
    80 g sera edam lub gouda
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    1 łyżeczka ulubionych ziół
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki Ser

Razowe bułeczki scones z serem edamskim – na przystawkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni, góra dół, wiatrak. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
    Mieszamy sypkie składniki( mąki, sodę, proszek, płatki, zioła, ziarna) . Ścieramy do nich ser.
    Jaja rozmącamy z maślanką. Wlewamy do masy mącznej.
    Mieszamy ciasto.
    Formujemy okrąg. Kroimy go na 8 części i odsuwamy je od siebie. Ciasto jest dość zwarte.
    Pieczemy 12-15 minut.
    Podajemy z sosem czosnkowym, pomidorowym lub z pastą z łososia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Sery Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować