Ravioli ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Studiuję zaocznie, dlatego mam dużo czasu na gotowanie.

Składniki:

  • Ciasto: 80 dag mąki
    ● 2 żółtka
    ● łyżeczka soli

    Farsz: 60 dag szpinaku
    ● 3 ząbki czosnku
    ● sól
    ● pieprz
    ● łyżka masła

    Sos: filet z kurczaka
    ● 60 dag pieczarek
    ● 2 łyżki masła.
    Oraz: łyżka oleju

Ravioli ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, żółtek, soli i ciepłej
    wody zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy
    na stolnicy.
    Kieliszkiem i literatką wycinamy
    taką samą liczbę większych
    i mniejszych krążków.
  • 2. Szpinak przebieramy, myjemy
    i smażymy na maśle
    z rozdrobnionym czosnkiem,
    doprawiamy. Następnie odparowujemy
    i studzimy.
  • 3. Na mniejsze krążki nakładamy
    porcje szpinaku, przykrywamy
    większymi i starannie
    zlepiamy brzegi. Gotujemy
    ok. 10 minut w osolonej wodzie
    z dodatkiem oleju.
  • 4. Fileta i pieczarki drobno
    kroimy. Smażymy na maśle
    i wykładamy na ravioli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy