Ravioli z żółtkiem ricottą i szpinakiem

4.49 (157 ocen)

Ravioli z żółtkiem ricottą, szpinakiem i suszonymipomidorami

Składniki:

  • Składniki :
    500g mąki,
    1 jajko,
    1 łyżeczka soli,
    1 szklanka ciepłej wody.

    Składniki nadzienie :
    1 opakowanie sera ricotta (ok 400g),
    6 pomidorów suszonych w zalewie,
    cebula,
    szpinak liście mrożone (3 kosteczki),
    sól, pieprz,
    6 żółtek,
    oliwa.
Wystaw ocenę:

4.49 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Ravioli

Ravioli z żółtkiem ricottą i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ravioli z żółtkiem ricottą i szpinakiem 1. Przygotowanie : Mąkę wysyp na stolnicę. Zrób wgłębienie w środku, wbij jajko dodaj wodę i sól. Ugnieć wszystkie składniki tak aby ciasto było sprężyste. Zawiń ciasto w folię do żywności i zostaw na 20 minut.
    Przygotowanie nadzienia : Cebulę pokrój w kostkę i na rozgrzanej oliwie podsmaż. Dodaj pokrojone pomidory oraz rozmrożony szpinak. Chwilę duś co jakiś czas mieszając. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj ser i wymieszaj składniki.

    Przygotowanie ravioli : Ciasto rozwałkuj cienko. Ułóż część nadzienia (około 1,5-2 łyżek) i na środku zrób niewielkie wgłębienie. Delikatnie ułóż żółtko i przykryj ciastem. Gotuj w osolonej wodzie 3 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Ricotta Serek Szpinak Żołądki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Jeśli posmakował Ci ten przepis, zobacz tez inne inspiracje kulinarne z wykorzystaniem ravioli. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować