Ravioli z morelami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepyszne i rozpływające się w ustach ravioli.Sładki waniliowy ser w połączeniu z kwaskowatością owoców jest doskonałe.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki ciasto :
    300g mąki,
    2 jajka,
    4 łyżki wody,
    1 białko.

    Składniki nadzienie morelowe :
    świeże morele,
    150g twarogu,
    1 żółtko,
    1 laska wanilii,
    1,5 łyżki cukru pudru.

Ravioli z morelami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie ciasto : Na stolnicę wysyp mąkę. Zrób wgłębienie i wbij jajka. Dodaj 2 łyżki wody. Zagnieć ciasto dodając kolejne łyżki wody. Uformuj kulkę, owiń ściereczką i odstaw na godzinę.

    Przygotowanie nadzienie : Do miseczki wrzuć twaróg. Dodaj cukier puder i żółtko. Laskę wanilii przekrój na pól i za pomocą noża zeskrob nasionka i dodaj do sera. Wymieszaj składniki. Morele oczyść, przekrój na pół i wyjmij pestki. Zmiksuj na gładką masę za pomocą blendera.

    Przygotowanie ravioli z morelami : Podziel ciasto na 2 części. Rozwałkuj bardzo cienko na posypanym blacie mąką. Połowę ciasta posmaruj białkiem, ułóż niewielką ilość twarogu i mus morelowy. Przykryj drugą częścią ciasta. Wytnij kwadraciki za pomocą radełka. Ravioli wrzuć do osolonego wrzątku i gotuj 4-5 minut.

Komentarze

Podobne przepisy