Ravioli z mięsem

4.48 (188 ocen)

  • 60 min

proste i pyszne

  • 60 min

Składniki:

  • ciasto
    4 szkl mąki
    3 jajka
    ok 1 szkl wody
    szczypta soli
    1 łyżeczka oleju

    nadzienie
    500 g mięsa mielonego
    1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
    duża szczypta pieprzu ziołowego staropolskiego
    szczypta pieprzu cytrynowego
    1 ząbek czosnku
    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.48 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ravioli

Ravioli z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ravioli z mięsem 1. Ciasto podstawowe zagnieść dodając wody tyle by nie było zbyt miękkie.
    Mięso wymieszać z jajkiem i przyprawami.
    Ciasto wałkować cienko, nakładać porcyjki mięsa, posmarować dookoła mięsa wodą (pędzelkiem lub palcem) przykryć drugim plackiem, przyklepać i pociąć radełkiem w kwadraty.
  • Ravioli z mięsem 2. Gotować w osolonym wrzątku , odcedzić , podawać z masłem lub sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Zobacz też inne przepisy na ravioli. 

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować