Ravioli z botwinką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jeżeli nie macie pomysłu na botwinkę to polecam ten o to. Pierożki są delikatne w smaku i oryginalne.

  • 20 min

Składniki:

  • Farsz:
    1 pęczek botwinki
    1 dymka
    1,5 łyżki serka mascarpone
    1,5 łyżki bułki tartej
    Ciasto:
    1/2 pęczka koperku
    mąka+1 jajko+ letnia woda+ sól

Ravioli z botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ravioli z botwinką 1. Botwinkę siekamy drobno. Gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Cebulkę również siekamy drobno, szklimy na masełku, pod koniec dodajemy botwinkę i wszystko chwilę podsmażamy. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
  • Ravioli z botwinką 2. Z mąki , wody, jajka, szczypty soli i posiekanego koperku zagniatamy elastyczne ciasto. Wałkujemy cieniutko i wykrawamy krążki..
  • Ravioli z botwinką 3. Farsz mieszamy z mascarpone i bułka tartą. Doprawiamy do smaku.Lepimy pierożki i gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia

Porady

Nie rozgotujmy botwinki, bo będzie papkowata.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy