Ravioli w sosie cebulowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

...

  • 60 min

Składniki:

  • Ravioli: (opcjonalnie kupne )
    1 jajko
    2 łyżki oleju
    100 g mąki
    1 cebula
    50 g suszonych pomidorów
    150 g mięsa mielonego
    1 łyżka ketchupu
    Sól
    Sos:
    200 g cebuli
    1/4 czerwonej papryki
    2 łyżki masła
    1 łyżeczka cukru
    2 łyżki mąki
    100 ml śmietany
    1 pęczek natki pietruszki
    200 ml piwa
    Pieprz

Ravioli w sosie cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ravioli:
    Z 1 jajka ,2 łyżek oleju i 100 g mąki ze szczyptą soli zagnieść ciasto. Odstawić na 30 min. Posiekać 1 cebulę i 50 g suszonych pomidorów. Wymieszać z mięsem mielonym i łyżką ketchupu ,solą ,pieprzem ,papryką mieloną i sosem tabasco. Ciasto rozwałkować ,pokroić na prostokąty ,wyłożyć farsz. Brzegi ciasta złożyć , skleić. Gotować w osolonej wodzie o 20 min.
    Sos:
    Cebulę posiekać. Paprykę pokroić w kostkę. Warzywa zeszklić na maśle. Dodać cukier i mąkę ,gotować na wolnym ogniu 5-10 min.
    Pietruszkę drobno posiekać. Razem z piwem dodać do sosu cebulowego ,zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Ravioli podawać z sosem cebulowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy