Rarytasy z polędwiczek

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Tej potrawy nauczył mnie mój chłopak.

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - polędwiczki wieprzowe: 2 sztuki
    - boczek wędzony w plastrach: 6 plastrów
    - mąka: 0.5 szklanki
    - delikat do mięs: 1 sztuka
    - sól: 6 szczypt
    - olej do smażenia: 250 mililitrów

Rarytasy z polędwiczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i tniemy na 6 kawałków. Każdy kawałek rozbijamy, ale delikatnie. Po rozbiciu forujemy na okrągło i każdy kawałek owijamy boczkiem. Tak przygotowane rarytasy spinamy wykałaczkami, aby boczek nie odpadł w trakcie smażenia, solimy, doprawiamy delikatem i panierujemy w mące. Tak z panierowane rarytasy smażymy na oleju na patelni około 15 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy