Rajskie jabłuszka w zalewie

4.48 (192 ocen)

  • 30 min

Dodatek do ciast, tortów i deserów pachnący goździkami. W mojej kuchni rajskie jabłuszka w zalewie wykorzystane na święta Bożego Narodzenia.

  • 30 min

Składniki:


  • 1 kg jabłuszek rajskich
    1,5 kg cukru
    2 szklanki wody
    1 łyżeczka goździków
Wystaw ocenę:

4.48 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Dodatki

Rajskie jabłuszka w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka umyć, nakłuć wykałaczką, do garnka wlać wodę dodać cukier, goździki i jabłuszka, gotować około 15 minut na bardzo małym ogniu.
    Gorące przełożyć do słoiczków, zalać zalewą, zakręcić i przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować