Rajska rolada arleci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rolada z Jabłkami:
Białka ubić z cukrem,dodając żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia.Jabłka obrać,zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Blaszkę posmarować tłuszczem,wyłożyć pergaminem,rozłożyć utarte jabłka.Na wierzch jabłek wylać wcześniej przygotowane ciasto.Piec w dość ciepłym piekarniku aż wierzch ciasta przybierze złoty kolor.Wyłożyć na ściereczkę,zdjąć pergamin i zwinąć roladę.
Masa:
Z Mleka,cukru kryształu,cukru waniliowego i mąki ugotować budyń.Masło utrzeć dodając przestudzoną masę budyniową.Na końcu wmieszać pokrojoną w kostkę galaretkę.
Przełożenie ciasta:
Biszkopt orzechowy-połowa masy-rozłożyć pokrojoną w plastry roladę-druga część masy-biszkopt orzechowy-polewa.
Komentarze