Rajska pierś w mango

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Coś dla lubiących niecodzienne połączenia

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pojedyńczy filet z piersi kurczaka: 4 sztuki
    - duże dojrzałe mango: 1 sztuka
    - bulion drobiowy (może być z kostki): 1 szklanka
    - migdały w płatkach: 3 łyżki
    - maka ziemniaczana około: 1 łyżeczka
    - curry: 0.5 łyżeczki
    - pikantny sos chilli lub tabasco: 0.5 łyżeczki
    - olej/oliwa: 2 łyżki
    - sól, pieprz do smaku: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rajska pierś w mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka obsmażyć z obu stron na oleju. Przełożyć do garnka, zalać bulionem i ugotować do miękkości. Wyjąć z garnka i trzymać w cieple. Mango obrać ze skórki, usunąć pestkę i drobno pokroić. Włożyć do bulionu. Dodać migdały i curry, gotować do momentu aż mango się lekko rozgotuje. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 2-3 łyżkach zimnej wody, dodac do sosu z mango, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Każda pierś pokroić na plastry, polać sosem. Podawać z ziemniakami lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować