Raffaello na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Formę wykładamy papierem do pieczenia, na dnie układamy krakersy.
2.Do miski wlewamy szklankę mleka, dodajemy mąkę pszenną i ziemniaczaną, cukier, kilka kropli aromatu. Dokładnie miksujemy wszystkie składniki.
3.Pozostałe 2 szklanki mleka gotujemy i wlewamy do niego mieszankę z zimnym mlekiem, wsypujemy 100g wiórek kokosowych, podgrzewamy cały czas mieszając. Po zdjęciu z palnik dodawaj stopniowo masło, cały czas mieszając. Na koniec wsypujemy pozostałe wiórki.
4.Porcję masy wykładamy na krakersy, wyrównujemy, kładziemy krakersy. Następnie kładziemy porcję masy, która przykrywamy krakersami.
Ciasto wkładamy do lodówki, przynajmniej na 3h.
Porady
Zamiast krakersów można wykorzystać herbatniki.
Na wierzch możemy położyć jeszcze warstwę masy i posypać wiórkami kokosowymi.
Komentarze