raffaello bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 40 min

Jedno z moich ulubionych ciast, do których nie trzeba włączać piekarnika:)

  • 40 min

Składniki:

  • 1 i 1/2 kostki masła, duża paczka wiórków kokosowych, paczka migdałów w płatkach, 3 żółtka, 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 3 płaskie łyżki mąki pszennej ,3/4 l mleka ,1 szkl. cukru, cukier waniliowy, 8 paczek herbatników typu Petit buere (na 4 warstwy)

Raffaello bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,dodać szklankę mleka,mąkę ziemniaczaną i pszenną, utrzeć.Pozostałe mleko zagotować.Do gotującego się mleka wlać mieszając utartą masę.Chwilę pogotować,aż zrobi się budyń,wystudzić.Zmiksować masło z wystudzonym budyniem,dodać 2/3 paczki wiórków kokosowych.Na blaszce przekładać warstwę harbatników masą.Na wierzchu posypać resztą wiórków i płatkami migdałów

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy