Rafaello z biszkoptami i solonymi krakersami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkoptami wyłożyć dno blaszki.22x36.
Ugotować budyń i do gorącego wkręcić czekoladę w kostkach. Ciepły wyłożyć na biszkopty.Poukładać warstwę krakersów.
Ugotować budyń, wraz z migdałami i kokosem.Zdjąć z ognia i wmieszać masło.Podzielić na pół. Wyłożyć ciepły na krakersy, przykryć warstwą krakersów. Wyłożyć resztę kremu i też poukładać krakersy. Całość schłodzić.
Nad parą rozpuścić czekoladę w 50 ml. mleka. Ostudzić do letniego. Resztę mleka ubić ze Śnieżką. Pod koniec ubijania dodać czekoladę, zmiksować. Wyłożyć na krakersach.Na górę rozsypać posypkę.
Uprażyć wszystko, na patelni na złoty kolor. Ostudzić i posypać placek.
Komentarze