Rafaello z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Upiec biszkopt z podanych składników, po upieczeniu i wystygnięciu przekroić ciasto na pół. Jedną połówkę zetrzeć na tarce na okruszki. Połowę śmietany wlać do garnka i podgrzać razem z margaryną i połamaną czekoladą. Podgrzewać aż czekolada i margaryna się rozpuszczą. Masę zostawić do ostygnięcia. Drugą połowę śmietany ubić. Do ostudzonej masy dodać pokruszoną połówkę biszkoptu i dużo wiórków kokosowych (tyle ile uda się połączyć z masą ok 150 g) oraz połowę ubitej śmietany. Połowę biszkoptu umieścić w tortownicy, wyłożyć na biszkopt masę i wyrównać wierzch. Na to położyć pozostałą połowę bitej śmietany i cały wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto zostawić w lodówce najlepiej na całą noc, wtedy jest najlepsze.
Komentarze