RAFAELLO Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ

4.48 (163 ocen)

Przepis znaleziony w starym kalendarzu

Składniki:

  • składniki: 5 jajek, szkl cukru, szkl mąki, czubata łyżeczka proszku do pieczenia

    masa: 1/2 l śmietany kremówki (30%), biała czekolada,wiórki kokosowe (150-200g), 1/4 kostki margaryny
Wystaw ocenę:

4.48 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rafaello z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Upiec biszkopt z podanych składników, po upieczeniu i wystygnięciu przekroić ciasto na pół. Jedną połówkę zetrzeć na tarce na okruszki. Połowę śmietany wlać do garnka i podgrzać razem z margaryną i połamaną czekoladą. Podgrzewać aż czekolada i margaryna się rozpuszczą. Masę zostawić do ostygnięcia. Drugą połowę śmietany ubić. Do ostudzonej masy dodać pokruszoną połówkę biszkoptu i dużo wiórków kokosowych (tyle ile uda się połączyć z masą ok 150 g) oraz połowę ubitej śmietany. Połowę biszkoptu umieścić w tortownicy, wyłożyć na biszkopt masę i wyrównać wierzch. Na to położyć pozostałą połowę bitej śmietany i cały wierzch posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto zostawić w lodówce najlepiej na całą noc, wtedy jest najlepsze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować