RAFAELLO NA ZIMNO

4.5 (175 ocen)

  • 30 min

Przepis dostałam od koleżanki. Ciasto jest proste w przygotowaniu. Coś nowego do degustacji w weekend.

  • 30 min

Składniki:

  • PORCJA NA DUŻĄ BLACHĘ:
    2 galaretki cytrynowe
    20 dag wiórek kokosowych
    2 tabliczki białej czekolady
    1,5 l śmietany 30%
    biszkopty
    cappuccino
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Rafaello

Rafaello na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wody. Do gorących dodać kawałki czekolady. W razie potrzeby mieszać nad kąpielą wodną, Wystudzić.
  • 2. Biszkopty namoczyć w kawie i ułożyć na blasze.
  • 3. Ubić śmietanę i wymieszać z galaretką z czekoladą. Następnie dodać wiórki.
  • 4. Wyłożyć masę na biszkopty. Posypać otartą czekoladą lub migdałami.

Porady

Najlepiej przygotować je wieczorem i wstawić na noc do lodówki. Ja robiłam je w tortownicy, więc jedynie z połowy składników.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Ser biały Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować