Rafaello "na ostro" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twarożek zmiksować z miękim masłem,zgniecionym czosnkiem i papryczką chili - na gładką,jednolitą masę.Szczypiorek i natkę pietruszki drobno posiekać - wymieszać dokładnie z masą twarogowa i wstawić do lodówki na 45-60min(by masa stężała).Po tym czasie wyjąć masę,brać porcjami i formować zwilżonymi dłońmi małe kuleczki - układac na desce.Do miseczki wsypać lekko podsuszone(ok.5min) na suchej patelni wiorki kokosowe.Rukolę umyć i osuszyc,wyłożyć na talerze.Twarogowo - maślane kulki obtaczac w wiorkach kokosowych i nabijać na wykałaczki po dwie sztuki - ustawiać na talerze z rukolą,odrazu podawac!Rukola wspaniale komponuje się z ostrym serkiem i słodkawymi wiorkami - pycha!!!SMACZNEGO!!!
Komentarze