Rafaello "na ostro"

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna przekąska na kazdą imprezę,podane z rukolą są jeszcze smaczniejsze!

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ser twarogowy: 250 gramów
    - masło naturalne: 100 gramów
    - czosnek: 5 ząbków
    - papryczka chili posiekana: 0.5 łyżeczki
    - wiórki kokosowe: 50 gramów
    - natka pietruszki: 1 pęczek
    - sól i świeżomielony pieprz: 2 szczypty
    - rukola: 100 gramów
    - szczypiorek: 1 pęczek

Rafaello "na ostro" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twarożek zmiksować z miękim masłem,zgniecionym czosnkiem i papryczką chili - na gładką,jednolitą masę.Szczypiorek i natkę pietruszki drobno posiekać - wymieszać dokładnie z masą twarogowa i wstawić do lodówki na 45-60min(by masa stężała).Po tym czasie wyjąć masę,brać porcjami i formować zwilżonymi dłońmi małe kuleczki - układac na desce.Do miseczki wsypać lekko podsuszone(ok.5min) na suchej patelni wiorki kokosowe.Rukolę umyć i osuszyc,wyłożyć na talerze.Twarogowo - maślane kulki obtaczac w wiorkach kokosowych i nabijać na wykałaczki po dwie sztuki - ustawiać na talerze z rukolą,odrazu podawac!Rukola wspaniale komponuje się z ostrym serkiem i słodkawymi wiorkami - pycha!!!SMACZNEGO!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy