Rafaello na herbatnikach

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto, które w smaku przypomina mi princessę kokosową

  • 3 godz.

Składniki:

  • 2-3 opakowania herbatników
    1 kostka masła
    3 szklanki mleka
    1 szklanka cukru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    2 opakowania budyniu waniliowego
    200-300 g wiórek kokosowych
    sok z 1/2 cytryny

Rafaello na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dwie szklanki mleka przeznaczam na ugotowanie budyniu. W 1/2 szklanki mleka namaczam ok 200 -250 g wiórek, następnie zagotowuje i odstawiam aby wystygły. Resztę mleka gotuję, studzę i zużywam do namoczenia herbatników. Masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym, dodaję porcjami zimny budyń i sok z cytryny. Potem dodaję namoczone i wystudzone wiórki kokosowe. Każdy herbatnik moczę w mleku i układam na spodzie blaszki. Wykładam połowę masy kokosowej, przykrywam następną porcją namoczonych herbatników, na to ponownie masa kokosowa, a na wierzch herbatniki. Gotowe ciasto posypuję pozostałymi wiórkami i odstawiam do lodówki na ok 2-3 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy