Rafaello na herbatnikach

4.5 (165 ocen)

  • 25 min

W moim domu często króluje to ciasto.

  • 25 min

Składniki:

  • mleko 2 i 1/2 szkl
    żółtka 3 szt
    mąka 2 łyżki
    mąka ziemniaczana 3 łyżki
    cukier waniliowy 1 szt
    cukier 1 szkl
    masło 300 g
    wiórki kokosowe 250 g
    herbatniki 4 paczki
    spirytus do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rafaello na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 1/2 szkl mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną.
    2 szkl mleka zagotować z cukrem, dodać rozmieszaną mąkę z żółtkami i ugotowaćz tego budyń.
    Masło utrzeć dodając po łyżce wystudzonego budyniu.
    Na końcu dodać kokos i spirytus.
    Na blasze położyć herbatniki.
  • 2. 1-herbatniki
    2-masa
    3-herbatniki
    4-masa
    5-herbatniki
    6-masa
    Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
    Włożyć do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować