rafaello na herbatnikach

5 (163 ocen)

  • 60 min

przepis znalazłam w starej gazetce z przepisami

  • 60 min

Składniki:

  • - 24 herbatniki

    masa:

    - 3 szklanki mleka
    - 1 szklanka mąki
    - 0,5 szklanki cukru
    - cukier wanilinowy
    - 100 g wiórków kokosowych + 50 g do posypania
    - 200 g margaryny
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello

Rafaello na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • masa 1. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy cukier, cukier wanilinowy, mąkę. Zagotowujemy mieszając doprowadzamy do wrzenia aby powstał budyń, dodajemy kokos, mieszamy i studzimy.
  • masa 2. Margarynę przekładamy do miski, miksujemy i dodajemy po łyżce budyniu cały czas miksując.
  • herbatniki 3. W kwadratowej formie układamy 12 herbatników,
  • masa budyniowa 4. na to wykładamy część masy budyniowej,
  • kokos 5. ponownie układamy herbatniki, smarujemy resztą masy i posypujemy kokosem
  • ciasto 6. Wkładamy do lodówki, po około 2 godzinach możemy podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Urodziny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować