rafaello na bułeczkach

5 (159 ocen)

zapraszam na inną wersję rafaello

Składniki:

  • CIASTO
    - 6 jaj
    - 1 szklanka cukru
    - 12 łyżek oleju
    - 1,1/2 szklanki mąki
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    MASA
    - 3 duże zwykłe bułki
    - 2 ,1/2 szklanki mleka
    - 1/2 szklanki cukru
    - 1 żółtko
    - 200 g masła
    - cukier waniliowy
    - 200 g wiórków kokosowych
    POSYPKA
    - 1 łyżka cukru
    - 1 łyżka masła
    - 100 g wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

5 (159 ocen)

Zobacz również:

Ciasto kokosowe Desery Rafaello

Rafaello na bułeczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. CIASTO
    - jajka ubić z cukrem na puszystą masę wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlać olej razem mikserem wymieszać do połączenia przełożyć na blachę 26 cm średnicy piec ok 30 minut 180 stopni ciasto sprawdzić patyczkiem powinien być suchy ciasto wystudzić przekroić 2 razy
  • masa 2. MASA
    - z bułek wyjąć środki i namoczyć w 1,1/2 szklanki mleka zmiksować do zmiksowanych bułek dodać 1 szklankę gorącego mleka pół szklanki cukru cukier waniliowy wiórki kokosowe wszystko razem wymieszać i zagotować gotować kilka minut wrzucić żółtko energicznie zamieszać zostawić do ostygnięcia dodać miękkie masło zmiksować
  • rafaello 3. - warstwy ciasta przełożyć masą posmarować górę i boki
  • 4. POSYPKA
    - na patelnie dać masło cukier i wiórki kokosowe smażyć cały czas mieszać do zrumienienia posypki ostudzić i posypać wierzch i boki ciasta

Porady

ciasto można posypać dodatkowo migdałami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować