Rafaello na bułeczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO
- jajka ubić z cukrem na puszystą masę wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlać olej razem mikserem wymieszać do połączenia przełożyć na blachę 26 cm średnicy piec ok 30 minut 180 stopni ciasto sprawdzić patyczkiem powinien być suchy ciasto wystudzić przekroić 2 razy
2.MASA
- z bułek wyjąć środki i namoczyć w 1,1/2 szklanki mleka zmiksować do zmiksowanych bułek dodać 1 szklankę gorącego mleka pół szklanki cukru cukier waniliowy wiórki kokosowe wszystko razem wymieszać i zagotować gotować kilka minut wrzucić żółtko energicznie zamieszać zostawić do ostygnięcia dodać miękkie masło zmiksować
3.- warstwy ciasta przełożyć masą posmarować górę i boki
4.POSYPKA
- na patelnie dać masło cukier i wiórki kokosowe smażyć cały czas mieszać do zrumienienia posypki ostudzić i posypać wierzch i boki ciasta
Komentarze