RAFAELLO

0 (0 ocen)

  • 60 min

RAJ DLA PODNIEBIENIA

  • 60 min

Składniki:

  • BISZKOPT:6 jaj,pół szklanki krochmalu,pół szklanki mąki pszennej,3/4 szklanki cukru,2 łyżeczki proszku do pieczenia,cukier waniliowy
    MASA: 1/2 litra kremówki,2-3 śnieżki,20 dag kokosu,6 łyżek mleka,biała czekolada

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT:cukry utrzeć z żółtkami,dodać ubitą pianę z białek,na końcu dodać mąki i proszek do pieczenia,wymieszać delikatnie,piec
    MASA:czekoladę rozpuścić w ciepłym mleku,przestudzić,kremówkę ubić i w połowie ubijania dodać śnieżki,dalej ubijać na sztywno,dodać kokos i czekoladę.wlać na upieczony (zimny) biszkopt

Komentarze

Podobne przepisy