RAFAELLO

4.5 (142 ocen)

Przepis dostałam od koleżanki

Składniki:

  • PRODUKTY:
    *2 szklanki mleka
    *0,5 szklanki cukru- zagotować z 2 szklankami mleka

    *0,5 szklanki mleka
    *3 łyżki mąki zwykłej
    *2 łyżki mąki kartoflanej
    *3 żółtka- te składniki wymieszać dokładnie ze sobą

    *1,5 kostki masła
    *1 szklanka adwokata
    *105 szt. herbatników (tj.7 warstw 3x5=15 na warstwę)
    *kokos do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    Do gotującego się mleka z cukrem wlać mieszankę- mleko, mąki,
    żółtka-ugotować budyń i ostudzić.
    Do ostudzonego budyniu dodawać po troszkę masło. Pod koniec dodać
    adwokata- wlewać powoli i mieszać. Rozłożyć herbatniki, posmarować
    masą pierwszą warstwę i tak aż do 7 warstwy, następnie obsypać placek
    z każdej strony kokosem. Wynieść do chłodnego miejsca- jeść najlepiej
    na drugi dzień jak nawilgnie. SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować