rafaello...

4.5 (188 ocen)

Myślałam że będzie smaczniejsze. Masę jak najbardziej jeszcze kiedyś wykorzystam bo jest na prawdę bardzo smaczna, ale np do tarty bo w tym połączeniu z krakersami mnie osobiście nie smakuje.

Składniki:

  • 0,5 l mleka,
    2 czubate łyżki maki ziemniaczanej
    2 płaskie łyżki maki pszennej
    1 cukier waniliowy
    0,5 szklanki cukru
    2 paczki krakersów (np. po 170 g)
    200 g kostka masła
    300 g wiórek kokosowych
    1 łyżka ekstraktu z wanilii
    3 łyżki malibu (chlusnęłam na oko ale na pewno było więcej)
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello

Rafaello... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obydwie mąki mieszamy ze szklanką mleka. Resztę mleka gotujemy, dodając oby dwa cukry. Do gotującego się mleka dodajemy mleko z mąką i gotujemy budyń; studzimy.
  • 2. Następnie rozcieramy dobrze masło i nadal ucierając dodajemy po łyżce budyniu oraz ekstrakt z wanilii i malibu, dokładnie miksujemy, na końcu dodajemy 250 g wiórek, i mieszamy łyżką.
  • 3. Wykładamy blachę (20x30) folią aluminiową, układamy warstwę krakersów, na to masę, znów krakersy, masę, krakersy i resztę masy. Posypujemy resztą wiórek, dociskamy ręką bądź łyżką.
  • 4. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować