Rafaello

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepyszne ciasto za sprawą delikatnej masy

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jajek
    1 szklanka cukru
    0,5 szklanki mąki pszennej
    0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia


    Masa:
    2 tabliczki białej czekolady
    2 galaretki cytrynowe
    200g wiórków kokosowych
    0,5 litra śmietany 30%

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka oraz mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewamy na formę i pieczemy ok.25 min. w temp. 180 C.
    Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody. Dodajemy połamane kawałki czekolady. Gdy się czekolada rozpuści, galaretki odstawiamy do ostygnięcia.
    Śmietanę ubijamy, pod koniec ubijania dodajemy przestudzoną galaretkę. Następnie dodajemy wiórki kokosowe-część zostawić do dekoracji
    Na przestudzony biszkopt wykładamy masę. Ciasto posypujemy pozostałymi wiórkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy