Rafaello

4.5 (170 ocen)

  • 20 min

Domowe rafaello o mocno kokosowym smaku. Zamiast masła zastosowałam serek mascarpone, dzięki czemu pralinki są dużo lżejsze i bardziej kremowe.

  • 20 min

Składniki:

  • serek mascarpone, 250 g
    wiórki kokosowe, 150 g
    cukier, 1/2 szklanki
    orzechy laskowe lub migdały, 15-20 szt.
    herbatniki, 5 szt.
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Desery Rafaello

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rafaello 1. Serek wymieszać z cukrem. Następnie dodać zmiksowane herbatniki i ok. 50 g wiórek kokosowych, wymieszać. Z powstałej masy formować małe placuszki, na środku układać orzechy i utworzyć kulki. Każdą kulkę obtoczyć w pozostałych wiórkach. Rafaello przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Orzechy Serek Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować