Racuszki z serkiem wiejskim

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo delikatne w smaku.Moja córka lubi pomagać mi w ich przygotowywaniu.

  • 20 min

Składniki:

  • 300 g serka wiejskiego,
    4 łyżki mąki pszennej,
    2 jaja,
    2 łyżeczki cukru,
    1 cukier z wanilią.

Racuszki z serkiem wiejskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • racuszki 1. Serek wykładamy do miski, wsypujemy mąkę, żółtka i cukry.
  • miksowanie 2. Wyzej wymienione składniki miksujemy, do połączenia się składników.
  • dodajemy pianę 3. Białka ubijamy na sztywną pianę, łączymy z masą, delikatnie mieszamy.
    Na rozgrzaną patelnie teflonowa wykladamy po łyzce masy i smażymy z obu stron.-po ok 2-3 minuty. Racuszki podajemy z cukrem pudrem lub konfitura.

Porady

Póki racuszki dobrze sie nie usmaza z jednej strony, nie nalezy ich probowac przewracac na druga stronę, bo mogą się rozwalić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy