Racuszki z kwiatów czarnego bzu

0 (0 ocen)

Szybki i pyszny sposób na zaspokojenie pragnienia na coś słodkiego :-))

Składniki:

  • 15 kwiatów czarnego bzu
    2 jajka
    2 szklanki mleka
    1 szklanka mąki
    szczypta soli
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Dodatkowo:
    tłuszcz do smażenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Ciasto naleśnikowe

Racuszki z kwiatów czarnego bzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • * 1. Składniki na ciasto zmiksować. Powinno być dość rzadkie, w przeciwnym razie placki są grube i nie dopiekają się w środku. Kwiaty zanurzać w cieście, trzymając za ogonek. Kłaść na rozgrzany tłuszcz, lekko rozpłaszczyć, przyciąć ogonek. Smażyć na niezbyt silnym ogniu z obu stron na złoto. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku, ułożyć na półmisku, oprószyć cukrem pudrem. Podawać od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować