Racuszki z kapustą

0 (0 ocen)

Po prostu pyszne...

Składniki:

  • - 3 jajka
    - 2 szklanki mąki
    - 1,5 szklanki mleka
    - 1,5 szklanki wody
    - 1 duża cebula
    - 2 łyżki masła
    - 200 - 250 g bialej kapusty
    - sól, pieprz

Racuszki z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.
    Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.
    Z mleka, żółtek, mąki, wody zrobić ciasto jak na nalesniki, dodać kapustę, cebule, doprawić solą i pieprzem.
    Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie wymieszać.
    Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone racuszki możemy kłaść na ręczniku papierowym aby ociekły z tłuszczu.

Porady

Kapusty możemy dodac więcej, wtedy będzie mocno wyczuwalna

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy