Racuszki z jabłkiem i rodzynkami

5 (199 ocen)

  • 10 min

W sam raz na błyskawiczną i ciepłą kolację.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    szklanka maślanki
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki cukru
    1 cukier waniliowy
    2 jaja
    1 starte jabłko
    garść rodzynek
    szczypta soli
    woda mineralna gazowana
    olej
    cukier puder
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuszki z jabłkiem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Racuszki z jabłkiem i rodzynkami 1. Suche składniki wymieszać ze sobą, dodać rozbełtane jajka, jabłko, rodzynki, maślankę i wody tyle, aby uzyskać konsystencję gęstej śmietany. Smażyć małe racuszki na gorącym oleju. Osączać na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Posypać cukrem pudrem.

Porady

Zamiast maślanki można dodać gęstą śmietanę lub jogurt naturalny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować