Racuszki z jabłkami.

4.5 (157 ocen)

  • 35 min

Jabłkowe racuszki, są smaczne i łatwe w przygotowaniu.

  • 35 min

Składniki:

  • 200g mąki
    1 jajko
    1 szklanka kefiru
    1 łyżka oleju
    pół łyżeczki cukru
    pół łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1 jabłko
    cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy

Racuszki z jabłkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą.
    Jajko roztrzepujemy z mlekiem , łyżką oleju.
    Ciągle mieszając dodajemy sypkie składniki.
  • 2. Ciasto odstawiamy na 30 min.
  • 3. Jabłko obieramy kroimy na małe kawałki, dodajemy do ciasta.
  • 4. Smażymy na rozgrzanym oleju.
    Podajemy oprószone cukrem pudrem.

Porady

Zamiast kefiru możemy użyć zsiadłego mleka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować