Racuszki z bananami i serkiem twarogowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Banany kroimy w plastry , skrapiamy je sokiem z limonki , następnie dodajemy miód.Do wysokiego naczynia dodajemy jajka , cukier ,ubijamy .Do ubitych jajek z cukrem dodajemy 50g rozpuszczonego masła. Ubijamy masę z jajek ,cukrem, i masła przelewamy do miski.
2.Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy do masy z jajek .Delikatnie mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta na racuchy .Do ciasta dodajemy gęsty jogurt ,mieszamy i dodajemy trochę mleka.
3.Na patelni rozgrzewamy olej ,wlewamy ciasto i formując racuszki .Smażymy z obu stron na złoty kolor .Racuszki układamy na talerz. Ser twarogowy rozkruszamy w czystej miseczce.
4.Podajemy:Racuszka układamy na talerz ,wykładamy twaróg ,na twarogu układamy banany .Polewamy miodem ,na banany układamy kolejnego racuszka ,porcje sera oraz banany i polewamy miodem ,a na sam wierzch wykładamy racuszka,serek ,banany i całość dekorujemy miodem .
Komentarze