Racuszki ryżowe z rabarbarem

5 (182 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób

Pyszne racuszki, które błyskawicznie znikają z talerza.

  • 45 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 2 szkl mleka
    3/4 szkl ryżu
    2 jajka
    3 łodygi rabarbaru
    1 łyżka mąki pszennej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    olej do smażenia
    cukier puder
Wystaw ocenę:

5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuszki ryżowe z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż rozgotowujemy na mleku. Gdy jest lekko ciepły (nie gorący!) dodajemy do niego szczyptę soli, mąkę, proszek do pieczenia, żółtka i pianę ubitą z białek. Mieszamy wszystko dokładnie. Na koniec dodajemy obrany i drobno pokrojony rabarbar. Na rozgrzanym oleju smażymy racuszki. Gotowe posypujemy obficie cukrem pudrem.

Porady

Racuszki są pyszne również z cynamonem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rabarbar Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować