Racuszki na słono

4.51 (186 ocen)

Są łatwe do przygotowania, a mimo to zachwycą każde podniebienie. Mogą być dobrym pomysłem na obiad, kolację lub mogą pełnić rolę przystawki.

Składniki:

  • Składniki:
    2 marchewki
    20dag żółtego sera
    2 cebule
    20dag pieczarek
    18-20 łyżek mąki pszennej
    5-7 łyżek mąki ziemniaczanej
    3 jajka
    2 szklanki wody
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (186 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Przystawki Ser

Racuszki na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, ser i pieczarki trzemy na tarce o gruby oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Z pozostałych składników przygotowujemy ciasto (najlepiej wszystkie składniki połączyć mikserem). Do ciasta dodajemy przygotowana marchew, ser, cebulę i pieczarki. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Porady

Świetnie spiszą się jako danie główne (np. z dodatkiem kefiru) lub jako przekąska. Przy czym są łatwe do przygotowania. Na pewno wszystkim zasmakują. Polecam!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować