Racuszki drobiowe z papryką.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ten przepis część wymyśliłam sama a drugą część wzięłam z innych przepisów ale jest naprawdę super, Racuszki są bardzo chrupiące i smaczne.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki.
    1 duża podwójna pierś z kurczaka
    1 mała papryka
    20 dkg sera żółtego
    3 łyżki mąki
    3 jajka
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki majonezu
    mały pęczek pietruszki
    sól, pieprz, oregano, kucharek do smaku
    Olej do smażenia.

Racuszki drobiowe z papryką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie.
    Pierś kroimy w drobną kostkę, w jeszcze drobniejszą kostkę kroimy paprykę i pietruszkę,
    ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dokładamy pozostałe składniki przyprawiamy do smaku i dokładnie wszystko mieszamy.
    Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką kładziemy małe racuszki. Smażymy po kilka minut z obu stron
    na złoty kolor.
    Wspaniale smakuje z ryżem i sosem słodko kwaśnym, również można jeść same. Smacznego.

Porady

Jeśli będzie się wydawać zbyt gęste można dołożyć jeszcze jedno jajko ,jeśli będzie zbyt rozżadzone to można dołożyć odrobinę mąki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy