Racuszki

0 (0 ocen)

  • 35 min

Bardzo pyszny deser.

  • 35 min

Składniki:

  • - 0,5 kg mąki
    - 0,5 szklanki cukru
    - 0,5 litry mleka
    - 0,5 kostki drożdży
    - 5 średnich jabłek
    - 3 jaja
    - olej do smażenia

Racuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do ciepłego mleka w kruszamy drożże,posypujemy cukrem i zostawiamy do wyrośnięcia. Gdy drożdże wyrosną wsypujemy mąkę,cukier,wbijamy jajka ,łyżkę oleju i mieszamy łyżką.
  • 2. Następnie wkładamy utarte jabłka,mieszamy ciasto i zostawiamy na parę minut do wyrośnięcia . Następnie smażymy racuszki na oleju i posypujemy cukrem pudrem jak kto lubi.

Porady

Racuchy pieczemy na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy