Racuchy z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne racuchy posmakują każdemu !

  • 20 min

Składniki:

  • Truskawki- 300g
    Mąka pszenna- 250g
    Mleko- 250ml
    Jajko- 1 sztuka
    Drożdze instant- 1 opakowanie
    Cukier- 1 łyżeczka
    Sól- szczypta

Racuchy z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko chwilę podgrzać, wszystkie składniki wrzucić do miski i zmiksować na konsystencję śmietany. Odstawić do wyrośnięcia.
  • 2. Patelnię rozgrzać z odrobiną oleju, nakładać po łyżce ciasta na patelnię, a na nie pokrojone w paski truskawki, które następnie należy przykryć ciastem. Smażyć z obu stron.

Porady

Gotowe można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy