Racuchy z mąki ryżowej

4.5 (182 ocen)

  • 10 min

Ostatnio zakupiłam mąkę ryżową i musiałam od razu ją wykorzystać do przyrządzenia placuszków. Racuszki świetnie smakują zarówno same jak i z dodatkiem owoców.

  • 10 min

Składniki:

  • - mąka ryżowa - 2 łyżki
    - białko - 2 szt
    - cukier- 2 łyżki
    - proszek do pieczenia - 1/3 łyżeczki
    - banan - 1/2 szt
    - olej kokosowy - 1 płaska łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuchy z mąki ryżowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0xauoir 1. Mąkę mieszamy z proszkiem i stevią. Banana obieramy i kroimy w plasterki. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy mąkę z proszkiem i stevią (można połączyć ręcznie bądź mikserem).
  • image-0d09veg 2. Na patelni rozgrzewamy olej, łyżką nakładamy ciasto na placuszki i na wierzch kładziemy owoce (1,5 łyżki = 1 placuszek). Placuszki smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Z podanej ilości powstało 3 duże placuszki. Smacznego:)

Porady

zamiast oleju kokosowego można użyć oleju rzepakowego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka ryżowa Proszek do pieczenia Białka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować