Racuchy z kaszy manny

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

We wrześniu zaczęłam naukę w liceum. Gotuję raczej szybkie i proste dania, którymi zajadająsię moi rodzice i siostra.

Składniki:

  • ● 0,5 szkl. kaszy manny
    ● 1,5 szkl. mleka
    ● 2 łyżeczki cukru
    ● 2 jajka
    ● 2 łyżki mąki
    ● 2 łyżki masła
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Racuchy z kaszy manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę mannę mieszamy
    z ok. 1/2 szkl. mleka. Pozostałe
    mleko zagotowujemy. Wsypujemy
    kaszę i dodajemy masło.
    Gotujemy, cały czas
    mieszając, aż powstanie gęsty
    kleik. Następnie wsypujemy cukier, mieszamy i odstawiamy
    do wystygnięcia.
  • 2. Białka oddzielamy od żółtek
    i ubijamy na sztywną pianę.
    Żółtka miksujemy z kleikiem
    z kaszy manny. Wsypujemy
    mąkę, dodajemy pianę i delikatnie
    mieszamy.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy
    olej. Łyżką nakładamy niewielkie
    porcje ciasta i smażymy
    z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować