Racuchy z jesienną nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać do dużej miski. Na mąkę pokruszyć drożdże, posypać cukrem. W oddzielnym naczyniu podgrzać mleko (temperatura taka jak mleka dla niemowląt). Wlać mleko do pozostałych składników, bardzo dokładnie wymieszać. Dodać jaja i wymieszać. Odstawic na 30 minut w ciepłe miejsce. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Z umytego winogronu oberwać owoce. Do ciasta dodać owoce, olejek waniliowy, cynamon. Dokładnie wymieszać i odstawic na 15 minut. Na rozgrzany olej kłaść łyżką ciasto i smażyć racuchy na złoty kolor. Podawać ciepłe posypane cukrem lub cukrem pudrem. Jeśli ktoś chce to może jeszcze dodać 1 gruszkę pokrojoną w kostke.
Komentarze