Racuchy z jesienną nutą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Mała odmiana zwykłych racuchów

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka pszenna: 3 szklanki
    - świeże drożdże: 5 dekagramów
    - mleko: 1.5 szklanki
    - jaja: 2 sztuki
    - cukier: 6 łyżeczek
    - duże jabłka: 2 sztuki
    - średni kiść winogron: 1 sztuka
    - olejek waniliowy - krople: 3 sztuki
    - cynamon około: 0.25 łyżeczki
    - olej do smażenia około: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuchy z jesienną nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać do dużej miski. Na mąkę pokruszyć drożdże, posypać cukrem. W oddzielnym naczyniu podgrzać mleko (temperatura taka jak mleka dla niemowląt). Wlać mleko do pozostałych składników, bardzo dokładnie wymieszać. Dodać jaja i wymieszać. Odstawic na 30 minut w ciepłe miejsce. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Z umytego winogronu oberwać owoce. Do ciasta dodać owoce, olejek waniliowy, cynamon. Dokładnie wymieszać i odstawic na 15 minut. Na rozgrzany olej kłaść łyżką ciasto i smażyć racuchy na złoty kolor. Podawać ciepłe posypane cukrem lub cukrem pudrem. Jeśli ktoś chce to może jeszcze dodać 1 gruszkę pokrojoną w kostke.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Mąka pszenna Drożdże

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować