Racuchy z jabłkami na maślance

4.5 (151 ocen)

Chrupiące i pulchne racuchy z jabłkami.

Składniki:


  • 2 szt białka,
    0,5 łyżeczki cukier,
    0,5 łyżeczki soda oczyszczona
    0,5 łyżeczki proszek do pieczenia,
    0,5 szkl mleko,
    20 dkg mąka pszenna,
    0,5 szkl maślanka,
    2,5 dkg drożdże,
    jabłka
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Desery

Racuchy z jabłkami na maślance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z drożdży,mleka,cukru i łyżki mąki zrobić zaczyn drożdżowy.Do garnka wlać maślankę dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną,zaczyn drożdżowy i dokładnie wymieszać .Na końcu dodać ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać.Na patelnię na gorący olej nalać ciasto i na każdym racuchu ułożyć plasterki jabłek.Piec z dwóch stron na złoto.Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować